Könyvben viszik az üzeneteket Gyurcsányhoz

Vágólapra másolva!
A miniszterelnököt megcélzó virágküldő akció nem jött be, de a Gyurcsány Ferencnek szánt üzeneteket gyűjtő honlap mégis hatalmas siker a működtető cég szerint. A látogatók először fityiszt küldtek a kormányfőnek, de két napja jönnek az üzenetek is, amelyekből könyvek készülnek, ezeket havonta futár viszi majd Gyurcsánynak.
Vágólapra másolva!

Orbáncfű, szekfű és fityisz - mások mellett ezek közül választhattak a két hete életre hívott gyűjtőoldal, a gyurcsanynak.com olvasói, hogy mit is küldenének Valentin-napra Gyurcsány Ferencnek. Mint az oldalt létrehozó cég internetes divíziójának vezetője, Rácz Péter az [origo]-nak elmondta, ők valóban arra készültek, hogy egy csokor virággal kedveskedhetnek majd a kormányfőnek a szerelmesek napján, de a látogatók másképp döntöttek: győzött a fityisz.

"Egy csokor fityisszel mégse állíthattunk be" - közölte Rácz, aki ennek ellenére azt állítja: minden várakozásukat felülmúló siker lett az ötletből. A február 14-én indult oldal virágküldő akciója valóban csak beharangozó volt, a gyurcsánynak.com valójában hétfőtől aktív, másfél napja lehet az eredeti célnak megfelelően üzenetet küldeni a miniszterelnöknek. "Ha a Miniszterelnök Úr fontosnak tartotta, hogy blogján keresztül tájékoztassa a lakosságot, akkor minden bizonnyal fontos az is, hogy a népnek is legyen ahhoz hasonló lehetősége. Ezt akarjuk biztosítani egy színvonalas, jogszabályokat nem sértő, független oldallal" - olvasható a hivatalos magyarázat az oldalon.

Az emelt díjas (280 Ft-os) sms-sel megerősített üzeneteket ők egy futár segítségével valóban eljuttatják a Miniszterelnöki Hivatalba, minden egyes hónapban. A soron következő postázás időpontjára számláló is figyelmezteti a látogatót. Rácz elmondta, az oldal elindítása előtt felvették a kapcsolatot a MeH-el, a hivatal nem reagált megkeresésükre. Ettől függetlenül remélik, hogy a miniszterelnök talál majd hasznos olvasnivalót a könyvecskékben. "Van egy-két gyémánt is a sok-sok hamu között" - állítja a vezető.

Lencsés Csaba