Nem volt influenza, kevesebben haltak meg

Vágólapra másolva!
Bár továbbra is csökken a népesség száma, ez egyre kisebb ütemben történik. Tavaly több gyermek született, és kevesebb ember halt meg 2005-höz képest. Így jelenleg 10 millió 64 ezren vagyunk.
Vágólapra másolva!

Az influenzajárvány elmaradása jelentősen csökkentette a halálozások számát, bár a nyári hőség miatt többen haltak meg 2005-höz képest. Decemberben is kevesebben halálozás történt, így összesen 4.200-al kevesebben hunytak el.

A születések száma is nagyobb volt a tavaly előttinél az első két hónapot kivéve. Ezért 2.360-nal több újszülött jött a világra, ami 2,4. százalékos növekedést jelent. Közben a csecsemőhalálozás is jelentősen javult, mintegy 8 százalékkal volt alacsonyabb a 2005. évi értéknél.

A születésszám emelkedése és a halálozások csökkenése miatt jelentősen csökkent a népességfogyás üteme: amíg 2005-ben 38.236-cal, addig tavaly 31.650-nel csökkent a népesség száma. A nemzetközi vándorlás pozitív egyenlege következtében az ország lakossága ténylegesen ennél kisebb mértékben, mintegy 13 ezer fővel lett kevesebb.