Gyomirtó végzett a miskolci pisztrángokkal

Vágólapra másolva!
Gyomirtó szer okozta a Miskolcon keresztül folyó Szinva-patak szennyeződését és a tömeges halpusztulást. A szakhatóság környezetszennyezés miatt ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.
Vágólapra másolva!

Propa klórt mutatott ki az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség toxikológiai vizsgálata a Miskolcon átfolyó Szinva-patakból vett vízmintákban - közölte szombaton Godána Csutorka Andrea, a felügyelőség kommunikációs és jogi vezetője. A gyomirtó szerből származó vegyszer tömeges halpusztulást okozott a patakban.

Miskolc kiliáni városrészében pénteken figyeltek fel a lakosok arra, hogy a Szinva igen sok haltetemet, főleg szivárványos pisztrángot visz magával. A felügyelőség arra kérte a lakosságot, hogy az elpusztult halakat ne merjék ki a vízből, ne fogyasszák el, és a vízzel se érintkezzenek.

A szennyezés miatt a most zajló miskolci kocsonyafesztivál szervezői lemondták a Szinva patakra tervezett, első alkalommal meghirdetett szelíd vízi rafting versenyt és a sétacsónakázást is.