Egy hétig élt halott édesanyjával egy kislány

Vágólapra másolva!
Több napig együtt volt elhunyt édesanyjával egy hétéves kislány szegedi lakásukban. Pszichológusi vélemény szerint a kislány az első sokkon már túl van, az újabb pedig néhány hét múlva várható.
Vágólapra másolva!

Öt, de az is lehet, hogy hét napig élt halott édesanyjával egy hétéves kislány egy szegedi panellakásban; végül a szomszédtól kért segítséget, így fedezték föl az esetet - írta szombati számában a Délmagyarország című napilap. A cikk szerint a kislány az édesanyja halála utáni napokban evett, ivott - a hűtőjükben bőven volt élelmiszer - és éjszakánként aludt is. Majd kedden a tízemeletes panelház lépcsőházában a szomszédasszonytól kért segítséget, aki fölfedezte a holttestet, és értesítette a hatóságokat.

A kislányt a mentők a gyermekklinikára szállították, ahol az orvosok megvizsgálták, de nem találtak nála semmilyen rendellenességet, így másnap kiadták édesanyja lánytestvérének. Az írásban megszólaltatott pszichológus szerint a gyerek valószínűleg az első sokkon benn, a lakásban már átesett, az újabb pedig néhány hét múlva várható.

A 43 éves asszony és kislánya influenzásak voltak, s ezt tudták a nő munkahelyén is, ezért nem keresték őket. Hivatalosan még nem állapították meg a halál okát, de a lap úgy tudja, az asszonynál szövődmények léptek fel, ez okozta tragédiáját.