Összevonják a Szent István és a Szent László kórházat

Vágólapra másolva!
Most már biztos, hogy összevonják a budapesti Szent István és Szent László Kórházat. A Fővárosi Közgyűlés képviselőinek túlnyomó többsége ugyanis elfogadta a javaslatot, amelynek célja a spórolás és az ellátás hatékonyabbá tétele.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Közgyűlés csütörtöki ülésén úgy döntött, összevonják a Szent István Kórházat és a Szent László Kórházat. Az előterjesztés szerint a Szent István Kórház menedzsmentje 2006 augusztusában elkészítette a két intézmény összevonásáról szóló javaslatot, amire a Fővárosi Közgyűlés Egészségügyi Bizottsága tavaly augusztusban elvi jóváhagyását adta. Ezt követően a Szent István Kórház menedzsmentje elkészítette a részletes megvalósíthatósági tanulmányt.

A Fővárosi Közgyűlés az előterjesztést 56 igen, egy nem és nyolc tartózkodás mellett csütörtökön elfogadta. Az összevonás célja, hogy megszüntethessék a jelenlegi, rossz hatékonysággal működő párhuzamos szolgáltatásokat, és hosszú távon biztosítsák a fertőző betegek ellátásának finanszírozását, emellett teljes körűvé tegyék a dél-pesti betegek onkológiai ellátását - érvel az önkormányzat.

Az összevonás eredményeképpen megszűnhet 141 betöltött állás, és a működési költségek 300 milliós lefaragását is várják. A közgyűlési döntés értelmében a Fővárosi Szent László Kórház, mint önálló költségvetési intézmény 2007. június 30-val megszűnik, jogutódja a Szent István Kórház és Rendelőintézet lesz.