Tengerentúlon piheni ki a reformot Molnár Lajos

Vágólapra másolva!
Egy hetet Kanadában élő lányával és unokáival tölt Molnár Lajos egészségügyi miniszter - adta hírül a Blikk. A miniszter ennek során Mexikóba is ellátogat. A kormányszóvivő szerint Molnár az egyik legtöbbet dolgozó kormánytag, és a hétre nem terveztek olyan egészségügyi feladatot, amelyet helyettese ne tudna ellátni.
Vágólapra másolva!

Molnár Lajos egészségügyi miniszter öt nap szabadságot vett ki, hogy egy hetet Kanadában élő lányával és az unokáival töltsön - közölte csütörtökön az Egészségügyi Minisztérium. Kundra Anna, a tárca sajtófőnöke az MTI-nek azt mondta: a miniszter saját maga fizeti az utazást. A sajtófőnök hozzátette: Molnár Lajos a nyár eleji kormányalakítás óta összesen egy hét szabadságot vett ki.

Az egészségügyi miniszter szabadságáról elsőként a Blikk számolt be. A bulvárlap azt írta, Molnár Mexikóba és Kanadába utazik. A minisztérium sajtófőnöke Mexikóról először nem nyilatkozott, de délután már közölte, a miniszter ellátogat oda is családjával.

Danks Emese kormányszóvivő az MTI-nek azt mondta: "A miniszter úr az egyik legtöbbet dolgozó minisztere a kabinetnek, és eddig, a második Gyurcsány-kormány megalakulása óta egyszer egy hetet vett ki szabadságra a nyár során. Most pedig öt nap szabadságot vett ki, hogy családjával együtt lehessen." Hozzátette, az egészségügyi tárca semmi olyat nem tervezett a hétre, amelyhez a szükséges döntéseket a helyettesítését ellátó államtitkár ne tudná meghozni.

A Blikk szerint visszatetszést kelthet, hogy a miniszter néhány nappal a vizitdíj bevezetése után és pár nappal a kórházak ágyakról szóló végleges döntés előtt utazott el. A lapnak nyilatkozó Debreczeni József egykori MDF-es képviselő, politológus szerint a tengerentúli pihenést főként azok az egészségügyi dolgozók ítélhetik el, akiknek az állása is veszélyben forog.

[origo]/MTI