Narancsdobálók várták Gyurcsányt Győrött is

Vágólapra másolva!
Győrött is tüntetők várták Gyurcsány Ferencet, aki a fejlesztési elképzelésekről tárgyalt a város fideszes polgármesterével. A transzparensekkel felszerelkezett, narancsot dobáló tömeg kifütyülte a miniszterelnököt, akárcsak nemrég a szegedi és a debreceni tüntetők.
Vágólapra másolva!

Mintegy háromszáz tüntető várta szerdán Győrött Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt, aki a pólusprogramhoz kapcsolódó fejlesztési elképzelésekről tárgyalt a városban. A rendőrség már jóval a kormányfő érkezése előtt lezárta a forgalom elől a városháza előtti teret, a megyeháza előtt pedig kordont állított fel.

A kordon mögött gyűltek össze a tüntetők nemzetiszínű és árpádsávos zászlókkal, "Gyurcsány takarodj!" szövegű transzparensekkel. A gépkocsikonvoj megérkezésekor sípoltak, narancsot dobáltak, és azt skandálták, hogy "hazaáruló". A demonstrációt a rendőrség biztosította.

A miniszterelnököt Borkai Zsolt fideszes polgármester fogadta a városháza előtt, majd négyszemközt tárgyaltak a polgármesteri dolgozószobában. A tízpercesre tervezett megbeszélés végül 25 percig tartott, ezt követően a miniszterelnök zártkörű tárgyalást kezdett a pólusprogram győri képviselőivel. Ezen részt vett Bajnai Gordon fejlesztéspolitikáért felelős kormánybiztos, Magyar Bálint, a Fejlesztéspolitikai Irányító Testület tagja és Kolber István, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára.

Gyurcsány Ferenc ezekben a hetekben járja végig az úgynevezett pólusvárosokat, amelyeket kiemelt fejlesztési központtá akarnak alakítani. A győrihez hasonló fogadtatásban részesült más városokban is. Szegeden is kifütyülték, Debrecenben pedig több ezer tüntető várta, és megpróbálták tojással és naranccsal is megdobálni.

MTI/[origo]