Elkapták a másik videós fenyegetőzőt is

Vágólapra másolva!
Elfogták a rendőrök azt a férfit, aki társával együtt egy internetre felkerült felvételen a politikusok és rendőrök elleni támadásokkal fenyegetőzött. A félautomata fegyverekkel riogató, 26 éves férfi hajléktalan.
Vágólapra másolva!

A rendőrség elfogta azt a férfit, aki az Index által a hónap elején közölt videófelvételen politikusok és rendőrök elleni támadásról beszélt, így arról is, hogy "vannak félautomata fegyvereik" - közölte szerdán a BRFK. A 26 éves B. Tibor hajléktalan, Balatonlellén fogták el kedden este. A rendőrök őrizetbe vették, a kihallgatása folyamatban van - szól a BRFK közleménye.

A felvételen szereplő másik férfit, a 38 éves F. Zsoltot már múlt héten elfogták. A BRFK szóvivője akkor az [origo]-val azt közölte, kihallgatása során a férfi elismerte, hogy ő szerepel a felvételeken, ugyanakkor azt állította, erősen ittas volt a felvétel készítésekor, alig emlékszik valamire. A rendőrség a kihallgatás alatt házkutatást tartott a férfinál, de a videón emlegetett fegyvereket nem találták meg.

A fenyegető felvétel február 7-én jelent meg, a videófelvételen B. Tibor - arcát sállal eltakarva, fejére húzott piros kapucniban - kijelentette, hogy félautomata fegyvereik vannak, ezért a rendőrség lőfegyverrel és lőszerrel való visszaélés miatt kezdett nyomozni.

[origo]/MTI