A kormány most örül a kordonbontásnak

Vágólapra másolva!
Bár korábban a kormány több tagja is a Kossuth téri kordon fönntartása mellett érvelt, az országos rendőrfőkapitány helyettesének döntése után a kormányszóvivő azt mondta, egyetértenek azzal, hogy március végén megszűnjön a tér lezárása.
Vágólapra másolva!

A kormány üdvözli az Országos Rendőr-főkapitányság döntését, mely szerint a Kossuth téri kordont március 31-ig lebontják - közölte Danks Emese kormányszóvivő keddi tájékoztatóján. Danks azt mondta, a döntés megfelel a szükségesség, az ésszerűség és az arányosság elveinek.

Korábban a kormány tagjai többször is kiálltak a tér lezárása mellett. Petrétei József igazságügyi és rendészet miniszter és Szilvásy György kancelláriaminiszter is arról beszélt, hogy olyan szélsőséges csoportok miatt kell fenntartani a kordont, amelyek a Kossuth tér elfoglalására és a Parlament elleni támadásra készülnek.

Az országos rendőrfőkapitány helyettese, Szabadfi Árpád hétfőn nyilvánosságra hozott határozatában utasította Gergényi Péter budapesti főkapitányt, hogy a kordon fenntartását határozott időben állapítsa meg. A BRFK ezt követően hétfőn tudatta Szabadfival, hogy a tavaly október 23-án felállított kordont március 31-én 24 óráig tartják fenn.

MTI/[origo]