Vágólapra másolva!
Hivatalosan is szocialista pártelnökjelölt lett Gyurcsány Ferenc, akit szombaton hallgatott meg a jelölőbizottság. A párt tisztújító kongresszusa február 24-25-én lesz.
Vágólapra másolva!

Az MSZP kongresszusi jelölőbizottsága szombaton összeállította a jelöltlistát, majd a testület vezetője, Lendvai Ildikó bejelentette: hivatalosan is elnökjelölt Gyurcsány Ferenc miniszterelnök. A jelölőbizottság azt javasolja a kongresszusnak, hogy két elnökhelyettest, három alelnököt és 15 tagú elnökséget válasszon, ehhez azonban a párt legfelső döntéshozó szervének módosítania kell az alapszabályt - tette hozzá a frakcióvezető.

Lendvai Ildikó elmondta, hogy a jelölőbizottság egész napos ülésén meghallgatta az összes jelöltet, és így alakította ki a február 24-25-i tisztújító kongresszus elé kerülő jelöltlistát. Arról nem kívánt nyilatkozni, hogy a bizottság ülésén miről beszélt Gyurcsány Ferenc.

A jelölőbizottság elnökhelyettes-jelölteknek Juhász Ferenc jelenlegi alelnököt és Szekeres Imre jelenlegi elnökhelyettest, alelnök-jelölteknek pedig Hiller István pártelnököt, Kiss Péter munkaügyi minisztert, Mesterházy Attila frakcióvezető-helyettest és Ujhelyi István jelenlegi alelnököt javasolja. Az elnökségi tagságra 16 politikus pályázik, de az is tagjelöltté válik, akit nem választanak meg alelnöknek.