Bérlettel is lehetne fizetni vizitdíjat

Vágólapra másolva!
Vizitbérlettel könnyítené meg az ügyintézést a nyíregyházi kórház. A betegek a bérlettel 10 alkalommal vehetnek igénybe egészségügyi ellátást, ahelyett, hogy minden egyes alkalommal külön fizetnének a rendelőkben. Aki nem használja fel teljes egészében a bérletet, annak a megmaradt összeget visszafizetik.
Vágólapra másolva!

Tíz alkalomra szóló vizitbérletet ad ki a nyíregyházi Jósa András Megyei Kórház azért, hogy megkönnyítse a február 15-től kötelező vizitdíj ügyintézését - közölte pénteken a kórház sajtóreferense, Gyarmati Ágnes. A súlyponti intézmények közé tartozó gyógyintézet bérlete tíz betegellátási alkalomra szól, és az adott évben bármikor felhasználható.

A bérletből a fel nem használt vizitdíj összegét a következő év januárjában visszafizetik a betegeknek, így értelmetlen kiadása senkinek nem lesz - tette hozzá a sajtóreferens. A csaknem kétezer ágyas, egyetemi és főiskolai oktatási feladatot is ellátó kórházban a bérlet mellett a betegek természetesen készpénzzel is kifizethetik a vizitdíjat vagy a kórházi napidíjat. Az intézmény vezetése a két telephelyen működő kórházban már ki is jelölte a hét befizetőhelyet, amelyek közül egy 24 órás szolgálatot lát majd el.

A befizetőhelyekről a kórház területén útbaigazító táblákon kapnak információt a betegek, s a személyzet, közte a porta- és biztonsági szolgálat is segíti a tájékoztatást a rendszer zökkenőmentes indítása érdekében.