Újraindult a kutatás az eltűnt fiú után

Vágólapra másolva!
Újraindult a kutatás az eltűnt ötéves máriapócsi kisfiú után a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisvárosban és környékén pénteken. Az elkóborolt kisfiút kedd óta keresik.
Vágólapra másolva!

Külön csoportot alakított a máriapócsi kisfiú keresésére a nyírbátori városi, valamint a megyei rendőr-főkapitányság - mondta a nyírségi rendőrségi sajtószóvivő. Fülöp Gergely fontosnak tartotta közölni, hogy az eltűnt kisfiú ügyében eddig bűncselekményre utaló körülmény nem merült fel. A rendőrség irányításával pénteken a tűzoltók kiszivattyúzzák azokat a kutakat és szennyvízaknákat Máriapócson és környékén, amelyek közelébe a számítások szerint a kisfiú eljuthatott.

A kutatásban változatlanul rendőrök, határőrök, tűzoltók, polgárőrök, speciális mentők és helyi lakosok vesznek részt - mondta Vinczellér Tibor, a Kelet-Magyarországi Speciális Mentő Egyesület vezetője. A tűzoltók mellett alpinisták is ellenőrzik az ásott kutakat, leereszkednek a mélybe a víz alatti rész átkutatására. A település közelében található egyik tavat pedig ismét átkutatják a speciális mentők búvárai.

A keresőkutyás csapatok és a terepjáró autókkal rendelkező kutatócsoportok pedig ezúttal már nagyobb sugarú, mintegy 20-30 kilométeres körben, Máriapócstól távolabbra is bejárják a mezőket, erdőket, hátha a fiú nyomára bukkannak.

A térségi rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön azt közölte, hogy a kisfiú utáni "átfogó kutatást" szerdán késő este felfüggesztették, és csütörtök reggeltől már csak "szűkebb, a rendelkezésre álló információk rendőrségi feldolgozása alapján meghatározott területeken" folytatják a keresést. Fülöp Gergely akkor azt is megjegyezte, hogy a rendőrség folyamatosan elemzi az adatokat, és olyan tanúkat igyekszik felkutatni, akik elősegíthetik a kutatómunkát.

A máriapócsi kisfiút kedd óta keresik. A rendőrség feltételezése szerint a gyerek a nyitott ajtót kihasználva kóborolt el szülei lakásából.