Saját elnöküket jelentenék fel az OCÖ képviselők

Vágólapra másolva!
Az Országos Cigány Önkormányzat két képviselője feljelenti Kolompár Orbánt az OCÖ elnökét. A képviselők azt nehezményezik, hogy az elnök, hagyta teljesen lepusztulni az Országos Cigány Információs és Művelődési Központot. A képviselők a központ vezetőjét is följelentik hűtlen kezelésért.
Vágólapra másolva!

Az Országos Cigány Információs és Művelődési Központ őrizetlenül álló, romos kőbányai épületében tartott szombaton sajtóértekezletet az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ)két képviselője, bejelentve azt, hogy a jövő héten hűtlen kezelés gyanújával feljelentést tesznek az OCÖ elnöke és a művelődési központ igazgatónője ellen.

A két képviselő a művelődési központnak helyet adó ingatlan állapota miatt kívánja feljelenteni Kolompár Orbán OCÖ-elnököt és Kalocsai Erikát, a központ hivatalban lévő igazgatóját.

Az újságíróknak elmondták, hogy a mintegy kétezer négyzetméteres ingatlan egy év őrizetlen. Tavaly novemberben az épületben tűz pusztított, a tűzoltók szerint gyújtogatás történt.

Farkas Antal szerint nem volt akkora tűz, hogy minden bútor és számítógép elpusztuljon. Mint mondta, a kultúrterem színpada égett teljesen le, gyanújuk szerint az értékeket már a tűz előtt "kimentették". Azt is megmutatták, hogy ma is rengeteg irat - korábban nem ismert munkaszerződések, számlák, könyvelési iratok - másolatait találják szétszórva az épületben. Elképzelhetőnek tartják, hogy a novemberi tűzzel ilyen dokumentumokat akartak eltüntetni.

Kitértek arra is, hogy az OCÖ az elmúlt négy évben felhalmozott veszteségek enyhítésére akarja eladni az épületet értékénél alacsonyabb áron. Úgy fogalmaztak, valakik mindössze 150 millió forintra becsülték a Kőbányán, frekventált helyen lévő, eredetileg oktatási és kulturális célokat szolgáló intézmény értékét.

A sajtóértekezleten felszólították a kormányt, hogy ragaszkodjon az ingatlan záradékban szereplő terhelési és elidegenítési tilalmához, illetve ne hozzon személyi, vagy ezzel kapcsolatos döntéseket az új Országos Cigány Önkormányzat megválasztásáig.

A sajtóértekezletet összehívó Farkas Antal és Rostás László az OCÖ alelnöke volt, amíg ezt a tisztséget meg nem szüntették. Már tavaly többször közölték újságírókkal, hogy feljelentik Kolompár Orbánt, illetve az OCÖ vezetését, de ezt nem tették meg. Idén tavasszal mindketten a Lungo Drom színeiben indulnak a területi és országos kisebbségi önkormányzati választáson.