Hoppon maradt a milliókra váró gyümölcspókeres

Vágólapra másolva!
Nem adott igazat a hatósági vizsgálat annak a férfinak, aki azt állította, hogy 12 millió forintot nyert egy dunaföldvári játékteremben. A vizsgálat megállapításai szerint a gyümölcspóker nevű gépen maximum 500 ezer forintot lehet nyerni. A gépet korábban nem manipulálták, de jelenleg működésképtelen. A nyereményét követelő férfi nem nyugszik bele a számára kedvezőtlen határozatba, bírósághoz akar fordulni.
Vágólapra másolva!

Lezárult a vizsgálat annak a férfinak az ügyében, aki azt állította, hogy 12 millió forintot nyert egy dunaföldvári játékteremben, a gyümölcspóker nevű gépen. A játékgép jelenleg működésképtelen, de az ellenőrző készülékében tárolt korábbi adatok nem utaltak manipulációra - állapította meg a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Budapesti Mérésügyi és Műszaki Biztonsági Hatóság.

A gép eseménynaplójának vizsgálata után a hatóság azt állapította meg, hogy a férfi által említett időpontban nem nyerte meg a jackpotot senki. A hatóság szerint a gépen nem is lehet 12 millió forintot nyerni, ugyanis ezen a pénznyerő automatán a maximális nyeremény összege 500 ezer forint. A gép jogszerű üzemeltetésének vizsgálatát az APEH Szerencsejáték Felügyeleti Főosztálya is elvégezte, ez a hatóság sem talált szabálytanságot.

A 12 milliós nyereményt követelő Bogdán István egyelőre nem kapott hivatalos tájékoztatást a vizsgálat eredményéről, de az [origo]-nak nyilatkozva azt mondta, hogy nem nyugszik bele a számára kedvezőtlen határozatba. "Nem én rajzoltam oda a nyereményösszeget" - mondta Bogdán István. A férfi akár bíróságra is hajlandó elmenni, hogy az igazát bizonyítsa.

Az elszánt férfi január 13-a után - amikor állítása szerint megnyerte a jackpotot - napokig el se mozdult a játékgép mellől, nehogy átállítsanak rajta valamit, ameddig hivatalos vizsgálat nem kezdődik az ügyében. A kaszinó tulajdonosa ugyanis kezdettől fogva vitatta a nyeremény jogosságát. Bogdán István elmondása szerint már öt háznyi pénzt veszített el játéktermekben, de az állítólagos nagy nyeremény óta felhagyott a szerencsejátékkal.

Tiefenthaler Eszter