Véletlenül lőtte agyon társát egy rendőr

Vágólapra másolva!
Meghalt az a 27 éves rendőr, akit egy társa véletlenül lőtt le szombaton a fővárosban. A baleset az I. kerületi kapitányságon történt. A lövést leadó rendőrt felfüggesztették állásából.
Vágólapra másolva!

Belehalt sérüléseibe az a rendőr, akit egy társa véletlenül lőtt le - közölte az [origo]-val a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője. Jármy Tibor elmondta: a szolgálatot leadó törzsőrmester az I. kerületi kapitányság épületében szombat este 7 órakor véletlenül lőtte le társát. A 27 éves férfit hiába szállították kórházba, az életét nem tudták megmenteni.

A kerületi kapitányság vezetője fegyelmi vizsgálatot rendelt el, valamint felfüggesztette állásából a lövést leadó főtörzsőrmestert. A szóvivő nem kívánt részleteket elárulni arról, hogy hogyan történt a baleset. Mindössze annyit mondott: ennek kierítése az ügyészség feladata, amely a nyomozást irányítja az ügyben.

Halálos rendőrbaleset utoljára 10 évvel ezelőtt történt Magyarországon: egy Szabolcs megyei nyomozó lakásában próbálgatta fegyverét, amikor véletlenül életveszélyesen megsebesítette magát.