Vágólapra másolva!
Vizsgálatot indított az oktatási és kulturális tárca azzal kapcsolatban, hogy augusztusban erotikus fotók készültek a  Közlekedési Múzeumban. A minisztérium több, a múzeumot érintő ügyben is vizsgálódik.
Vágólapra másolva!

Január elsején került az Oktatási és Kulturális Minisztériumhoz (OKM) a Közlekedési Múzeum, a tárca pedig szinte azonnal tényfeltáró vizsgálatot indított több kétes ügyben. A minisztérium utánanéz például annak, hogyan lehetett erotikus fotózás tavaly augusztusban a múzeumban.

Vizsgálódnak a repüléstörténeti kiállítás lebontása és Siófokra szállítása miatt is, ezenkívül foglalkoznak a gazdasági igazgatói pályázat meghirdetésével, egyes személyes döntésekkel, valamint a szakszervezet alapszervezet és a Közalkalmazotti Tanács tagjaival kapcsolatos lépésekkel.

Az OKM sajtóosztályán egyelőre nem adtak felvilágosítást a fent felsorolt ügyekről, hogy pontosan mi az, ami miatt vizsgálatot kezdett a minisztérium ellenőrzési főosztálya együttműködve a jogi és a közgyűjteményi főosztállyal.

"Nem lehet megjósolni, meddig tart majd a vizsgálat" - mondta az [origo]-nak Széll Felícia, a minisztérium sajtófelelőse. Megpróbáltuk megkeresni az ügyben a Közlekedési Múzeum főigazgatóját, de titkárnőjétől azt a tájékoztatást kaptuk, hogy már nincs bent az irodájában.