Fodor Gábor átalakítaná a kormányt

Vágólapra másolva!
Fodor Gábor, az SZDSZ ügyvivője szerint a kormányzati hitelvesztést a kormány átalakításával lehet visszafordítani; erről a párt elnökjelöltje vasárnap este beszélt az ATV kereskedelmi csatorna, Pont Hét című műsorában. A politikus azt nem árulta el, melyik posztokra gondolt.
Vágólapra másolva!

"Továbbra is azt gondolom, hogy nem lesz hiteles a kormány működésének a változása, ha az nincs személyi változásokkal is alátámasztva" - fogalmazott Fodor Gábor, aki hozzátette: "amit mondtam a kormánnyal kapcsolatban, azt október-novemberben fogalmaztam meg, akkor, amikor egy nagyon súlyos krízis volt Magyarországon".

Mint mondta, ma is úgy gondolja, hogy a balatonőszödi beszéd és az őszi utcai események után megtapasztalt kormányzati hitelvesztést a kormány átalakításával lehet visszafordítani. Arra a kérdésre, hogy hol, mely posztokon kellene változtatni a kormányban, Fodor Gábor nem mondott sem posztokat, sem neveket. Közölte: meg kell várni a szocialista párt kongresszusát és az SZDSZ küldöttgyűlését, s csak ezt követően lehet érdemben foglalkozni ezzel a kérdéssel.

A felvetésre, hogy a kormány kritikájával kívánja-e megkülönböztetni magát a várhatóan másik SZDSZ elnökjelölttől, Kóka János minisztertől, Fodor Gábor azt mondta: ezt a véleményét nem most, elnökjelöltségét követően, hanem már ősszel megfogalmazta.