Román szalonna miatt szólhatott be Brüsszel a magyaroknak

Vágólapra másolva!
Állítólag Brüsszelből figyelmeztették a magyar hatóságokat, amiért a határőrök elvették és kidobálták az országba belépni kívánó román utazóktól a náluk lévő élelmiszert. Erről egy romániai napilap ír, a helyi polgármesterre hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Brüsszel figyelmeztette Magyarországot a január 1-je után román állampolgárokkal szemben alkalmazott szigorú vámellenőrzés miatt - állítja Gheorghe Falca, Arad polgármestere, akit az ügyet kirobbantó Romania Libera című napilap szombati száma idézett. A lap újabb terjedelmes írást közölt a témáról A szalonna próbára teszi a román-magyar barátságot címmel. Az írásban főként a lap internetes olvasóinak hozzászólásait tartalmazza, és egy rövidebb keretes írásban Gheorghe Falca aradi polgármestert is idézi.

Falca szerint több panaszt összegyűjtött azoktól, akiktől január elején magyar vámosok állítólag élelmiszert vettek el, és az erről ksézülét "dokumentumot" eljuttatta Brüsszelbe. Ebben a polgármester jelezte, hogy a magyar vámosok megszegik az uniós törvényeket. Falca szerint Brüsszel "azonnal közbelépett", és figyelmeztette a magyar hatóságokat. A lap január 8-án írt arról, hogy Nagylaknál a magyar vámosok állítólag kidobatták a román utazók autójában talált élelmiszereket. A magyar vámhatóságoknak azonban nincs tudomásuk arról, hogy bárkitől is élelmiszert vettek volna el.