Egy év felfüggesztettet kapott a testvérét lelövő vadász

Vágólapra másolva!
Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Nógrád Megyei Bíróság azt a férfit, aki vadászat közben véletlenül lelőtte országgyűlési képviselő öccsét. A nem jogerős ítélet ellen fellebbezett a vádlott ügyvédje.
Vágólapra másolva!

Egy év fogházbüntetésre ítélte a bíróság csütörtökön a vadászbalesetben elhunyt Urbán Árpád országgyűlési képviselő bátyját. A Nógrád Megyei Bíróság az ítélet végrehajtást két évre felfüggesztette. Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője fellebbezett. A bíróság enyhítő körülményként vette figyelembe a vádlott idős korát és korábbi kifogástalan vadászati előéletét.

Urbán Árpád balassagyarmati szocialista országgyűlési képviselőt bátyja lőtte le vadászat közben 2005. november 26-án a Balassagyarmat és Érsekvadkert közötti vadászterületen. A képviselő kórházba szállítása után meghalt. A vád szerint Urbán Ottó több vadászati szabályt is megszegett. Az ügyészség szerint Urbán Ottó a lövés előtt nem mérlegelte kellően a lövedék várható útját, és nem tartotta be azt a szabályt, mely szerint tilos a vadászok vonalán átfutó vadat megcélozni.