Vitáznak a BKV-vezérigazgató szerződéséről

Vágólapra másolva!
Jogértelmezési vita miatt nem hagyta jóvá kedden a BKV Zrt. igazgatósága Antal Attila vezérigazgató munkaszerződését. A vita alapja, hogy Aba Botond utódát munkaviszony keretében, vagy megbízás alapján foglalkoztassák.
Vágólapra másolva!
Fotó: MTI
Antal Attila

Nem hagyta jóvá a BKV Zrt. igazgatósága Antal Attila vezérigazgató munkaszerződését, mivel nem egyeznek az álláspontok abban, hogy a vezérigazgatót munkaviszony keretében, vagy megbízás alapján foglalkoztassák. Városházi jogászok szerint a gazdasági társaságokról szóló törvény tavaly úgy módosult, hogy egy cégvezetővel munkaszerződést nem, csak megbízási szerződést lehet kötni.

Fővárosi politikusok szerint aggályosnak tűnik az a közgyűlési határozat, amely a vezérigazgató-váltásról szól. Hiányosak például az új cégvezető személyével összefüggő adatok is a kinevezési döntésben. Tulajdonosi módosításra szorul a társaság alapító okirata is, hogy a cégbíróság átvezethesse a társaságnál történt vezérigazgató-váltást.

Aba Botond volt vezérigazgatót egyébként 1980-tól folyamatos BKV munkaviszonya alapján nevezték ki vezérigazgatónak. Ehhez kiegészítésképpen egy menedzsment-szerződést kötött vele az igazgatóság.