Figyelmetlenségből tévedt el a BKV-sofőr

Vágólapra másolva!
A BKV szerint figyelmetlenség lehetett az oka annak, hogy hétfőn este eltévedt Budapesten egy metrópótló busz. A sofőr a Deák térről a Kossuth tér helyett a Lánchíd felé vette útját, de a pár perces kitérő után vissza is fordult a Clark Ádám téren.
Vágólapra másolva!

A Deák térről a Kossuth térre kellett volna szállítania utasait az M2-es jelzésű metrópótló busz sofőrjének, ehelyett átvitte őket a budai oldalra. A több híradásban is megjelent információt, miszerint a vezető az utasok segítségével találta meg a helyes utat, a BKV Zrt. sajtóirodáján az [origo]-nak cáfolták.

Közölték, hogy gyakorlott, rutinos sofőrről van szó, aki maga oldotta meg a helyzetet. A pár perces kitérő után a Clark Ádám téren vissza is fordult. Hozzátették, hogy "Egy járművezetőnek elég sok vonalat kell ismernie, így egy kezdővel előfordulhat, hogy az utasoktól kell információt kérnie. Itt inkább figyelmetlenségről lehetett szó."

Elmondásuk szerint a sofőr nem kíván nyilatkozni, nagyon bántja az eset. Arról, hogy továbbra is ezen a járaton dolgozik-e, a sajtóirodának nincsen információja.

A metrópótló buszok hétfő óta járnak, miután elkezdődött a kettes metró felújítása. A buszok hétköznap esténként fél nyolctól, hétvégén pedig egész nap szállítják az utasokat, miközben zajlanak a munkálatok.