Kamasz zsarolók vettek el pénzt gyerekektől

Vágólapra másolva!
Zsarolás és rablás gyanújával vettek őrizetbe a hódmezővásárhelyi rendőrük két tizenéves fiatalt, akik a nyomozók szerint gyerekektől vették el a pénzüket. Az elkövetők már ismerték a gynúsítottakat más bűncselekmények miatt, közülük a legfiatalabb még nem bűntethető.
Vágólapra másolva!

14 és 15 éves zsarolókat vett őrizetbe a hódmezővásárhelyi rendőrség, akik egy 13 éves sértettet tavaly óta arra kényszerítettek, hogy pénzt adjon nekik - tájékoztatta kedden az MTI-t Toronykőy Márta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A rendőrség gyanúja szerint a zsarolók tavaly decembertől, idén január 15-ig több alkalommal vettek el a kisebb összeget a sértettől. A gyerek szerint zsarolói súlyosan megfenyegették arra az esetre, ha nem fizetne. A fenyegetés hatására a megfélemlített gyerek több alkalommal is átadott pár ezer forintot.

A nyomozás során a rendőrség látókörébe került négy tizenéves fiatal, akik közül három fiatalkorú személyt a rendőrség gyanúsítottként ki is hallgatott. Az eljárás folyamán egyéb bűncselekményekre is fény derült, amelyek ügyében további feljelentések érkeztek. Ezek alapján valószínűsíthető, hogy a fiatalok az elmúlt hónapokban több alkalommal is erőszakkal vettek el különböző összegeket gyermekektől és fiataloktól.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság az elkövetéssel gyanúsítható két 15 és a 14 esztendős fiatal ügyében előzetes letartóztatásba vételt kezdeményezett. A fiatalok korábbi, vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt már ismertek voltak a hatóság előtt. Ellenük az eljárás zsarolás és több rendbeli rablás gyanúja alapján folyik - közölte a szóvivő.

Toronykőy elmondta, hogy a zsarolók negyedik társa még gyermekkorú, ezért nem büntethető. A rendőrség nem zárja ki annak lehetőségét sem, hogy a fiatalok mások sérelmére is követhettek el hasonló jellegű bűncselekményeket, így további sértettek jelentkezését is várják.