Újabb szemétbálákat találtak Pest megyében

Vágólapra másolva!
Újabb Pest megyei településen találtak Németországból származó, illegálisan elhelyezett szemétbálákat. Az eddig talált szemétbálák száma megközelíti a négyezret.
Vágólapra másolva!

Lakossági bejelentés alapján a Pest megyei Délegyházán 148 bála Németországból származó hulladékot találtak, a bálák raktározásával kapcsolatban a ráckevei rendőrök két gyanúsítottat már ki is hallgattak - mondta Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A megyei rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya által folytatott, a hulladékgazdálkodás megsértése bűntett miatt indított nyomozás során hétfőn elfogatóparancsot adtak ki egy csengődi lakos ellen. Az illető annak a Csengőd melletti szeméttárolónak a tulajdonosa, ahol egy héttel korábban szintén illegálisan Magyarországra szállított bálázott háztartási hulladékot találtak, s aki az idézés ellenére nem jelent meg a kihallgatáson.

December óta eddig már Bács-Kiskun, Komárom-Esztergom és Pest megyében találtak a rendőrök Németországból származó, illegálisan Magyarországra szállított bálázott háztartási hulladékot. Az eddig talált szemétbálák száma megközelíti a négyezret.

A gyanúsítottak száma már meghaladja a tíz főt, akik közül négyen előzetes letartóztatásban vannak. A rendőrség már három gazdasági társaság ellen folytat nyomozást, köztük a Szinkron 99 Kft. ellen, amely a gyanú szerint az egyik legnagyobb importőre volt a hulladékoknak.

A cégbejegyzés szerint a vállalkozás ügyvezetője Halász Istvánné, Kunbaja polgármesterének a felesége. Az előzetes letartóztatásban lévő személyek között van a gazdasági társaság ügyvezetője mellett férje is.

[origo]/MTI