Folytatódik a 2-es metró felújítása

Vágólapra másolva!
Este fél nyolc után és és hétvégén metrópótló autóbuszok járnak a 2-es metró helyett hétfőtől. A kelet-nyugati vonalon ugyanis vágányt cserélnek és váltókat alakítanak át. A munkálatok hét héten át tartanak.
Vágólapra másolva!

Hétfőtől folytatódik a 2-es metró felújítása a fővárosban. A január 15-e és március 4-e között - hét héten át tartó - munkálatok javát az éjszakai órákban végzik, ám hétköznap este fél nyolc után és a hétvégeken a korábbiakhoz hasonlóan metrópótló autóbuszok közlekednek. A felújítás során ötszázötven méter vágányt cserélnek ki, váltókat alakítanak át, valamint alagútszigetelési és vízelvezetési munkálatokat végeznek.

A metrópótló buszok M2 jelzésű járata az Örs vezér tere és a Moszkva tér között közlekedik az Erzsébet hídon át, két és fél percenként. A másik, az M2B jelű az Örs vezér tértől a Margit hídon át, a Deák tér és a Kossuth tér érintésével ötpercenként jár majd.

A 2-es metró 43 milliárd forintos felújítása jövőre fejeződik be. Az időpont függ az új metrószerelvények érkezésétől. Az utolsó nagyobb forgalomkorlátozás idén június és augusztus közepe között lesz.