Újabb falvakban találtak külföldi szemetet

Vágólapra másolva!
Németországból származó illegális hulladékot találtak a Komárom-Esztergom megyei Ácson és Bács-Kiskun megyében, Imrehegyen is. December óta eddig tíznél több olyan illegális szemétlerakatot találtak, ami valószínűleg külföldről származik.
Vágólapra másolva!

Háromszáz tonna illegálisan behozott, Németországból származó hulladékot fedeztek fel a Komárom-Esztergom megyei Ácson. A szemét mennyiségét a rendőrség 200-300 tonnára becsüli. Nagy része előválogatott műanyaghulladék, kisebb része lakossági szemét. A rendőrség szerint az ügy összefügg a Bács-Kiskun megyében történt, engedély nélküli hulladéklerakással.

A Komárom-Esztergom megyei rendőrség szerint a környezetszennyezéssel kapcsolatba hozható cégnek volt engedélye hulladékkezelésre és válogatásra, de nem a megtalált anyagokra és nem azon a telephelyen, ahová a műanyaghulladékot elhelyezték. Ha megállapítják, hogy a cég nem az engedélyében szereplő anyagokat tárolta, a hatóság kötelezni fogja, hogy a hulladékot szállítsa vissza Németországba.

Pénteken Bács-Kiskun megyében, Imrehegyen is találtak Németországból származó, bálás háztartási hulladékot, melyet a helyi szeméttelepen szétszórva fedezetek fel. A rendőrség szerint a most megtalált hulladék abból a szállítmányból származik, amelyből már több mint 3500 bálát találtak eddig a megyében.

A rendőrség több településen, tíznél több illegális szemétlerakót talált. Az eddigi mennyiség több mint száz kamionra férne fel. A 2006 decemberben kezdődött ügyben a rendőrség eddig nyolc embert hallgatott ki gyanúsítottként. Négyen előzetes letartóztatásban vannak.