Harmadikosok vertek meg egy tanárnőt

Vágólapra másolva!
Rugdosták, ütlegelték és iskolatáskát vágtak egy pedagógushoz alsó tagozatos tanítványai egy borsodi településen, mert meg akart fegyelmezni egy rosszalkodó diákot. A kiskorú elkövetőket a rendőrség nem tudja felelősségre vonni.
Vágólapra másolva!

Harmadik osztályos, kilenc és tizenegy éves gyerekek támadtak pedagógusukra egy Miskolchoz közeli település általános iskolájában - közölte a Miskolci Rendőrkapitányság. A közlemény megfogalmazása szerint "fiatal, törékeny termetű" tanárnő lábát egyikük megrúgta, míg a másik egy fadarabbal püfölte, majd egy iskolatáskát is hozzávágtak.

A rendőrség szerint az egyik fiú renitens viselkedésével próbált kitűnni társai közül, közbeszólásaival, hangoskodással zavarta az oktatást. A pedagógus kézen fogta a fiút, a katedrához próbálta vezetni, hátha a tanár közelében nem fog így viselkedni. Ezt azonban a diák egyik barátja sérelmezte, kipattant a padból és belerúgott a tanítónőbe. Az eseményből nem akart kimaradni egy harmadik (11 éves) társuk sem, aki egy fából készült szemléltető eszközzel támadt a fiatal nőre, aztán egyik osztálytársának táskáját vágta hozzá.

A tanítónő nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A közfeladatot ellátó személy elleni erőszakot elkövető gyerekek - koruknál fogva - nem büntethetőek, így eljárás sem indulhat ellenük. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az [origo] érdeklődésére azt mondta, a tanítónő személyiségi jogainak védelme érdekében nem közlik a település nevét. A rendőrségi szóvivő szerint évek óta nem találkoztak hasonló esettel.