Hőkamerával füleltek le egy határsértőt

Vágólapra másolva!
Hőkamerával csíptek el a határőrök egy török férfit Nagylaknál csütörtökön hajnalban, aki éppen a zöldhatáron akart átjutni Magyarországra. A határsértőt elfogták és átadták román kollégáiknak.
Vágólapra másolva!

A nagylaki határőrök hőkamerájukkal figyelték a zöldhatárt csütörtökön a hajnali órákban, amikor egy személyre lettek figyelmesek, aki éppen a csatornán átgázolva illegálisan lépte át a magyar-román határt - mondta Kunos Gyula, az Orosházi Határőr Igazgatóság sajtóreferense.

A járőrök a határsértőt néhány perc múlva már elfogták. A 30 éves, érvényes útlevéllel rendelkező férfiról kiderült, hogy török állampolgár. A határőröknek elmondta, évekig élt Németországban, ahol egy orosz nőt vett el, és gyermekük is született, de időközben megromlott a kapcsolata a feleségével, és hazautazott. Később vissza akart térni, hogy a fiát láthassa, de nem kapott vízumot, és csak Romániáig utazhatott legálisan. Ezt követően pedig illegálisan vágott a határnak, hogy Németországba eljuthasson. A férfit átadták a román határőröknek.