Vitában csiszolja álláspontját a Fidesz

Vágólapra másolva!
Tisztázná és modernizálná véleményét a Fidesz négy alapvető kérdésben, és ennek érdekében vitasorozatot indít - jelentette be Navracsics Tibor frakcióvezető. A viták az igazságosság, az életminőség, az állami feladatok és a versenyképesség kérdését járják körbe.
Vágólapra másolva!

Vitasorozatot indít Jövőnk címmel a Fidesz és a KDNP, amelynek első témája az igazságosság - jelentette be szerdán Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a Moszkva téren tartott tájékoztatón. Navracsics még a Fidesz novemberi kongresszusán javasolt vitát négy témában januártól áprilisig, az igazságosság, az életminőség, a közszolgáltatások és az állam feladata, valamint a versenyképesség kérdésében.

A frakcióvezető szerint a vitasorozat meghirdetésének két oka van. Egyrészt a pártok a rendszerváltás óta egyre inkább elbeszélnek egymás mellett, az álláspontok közeledésére azonban csak akkor van lehetőség, ha minden politikai erő kialakítja véleményét a fontos ügyekben.

Navracsics azt mondta, a Fidesz szempontjából azért szükséges a vitasorozat, mert a párt a szövetség bővítésével és az önkormányzati választásokon aratott győzelemmel fordulóponthoz érkezett, a színesedésével és a bővülésével párhuzamosan szükség van az álláspontok tisztázására, korszerűsítésére.

Navracsics Tibor bemutatta az igazságosság témakörének három felelősét. Soltész Miklós országgyűlési képviselő, a Fidesz-KDNP frakciószövetség szociális és népjóléti kabinetjének vezetője, Rónaszékiné Keresztes Mónika, VII. kerületi Fidesz-tag, zeneiskolai tanár és Vukovich Gabriella demográfus feladata lesz körbejárni a témát és kialakítani a párt álláspontját.

[origo]/MTI