Fábryt is vinné magával Irakba Szekeres

Vágólapra másolva!
Több tévés, köztük Fábry Sándor is elkísérheti a honvédelmi minisztert Irakba a hét végén, ha elfogadja a meghívást. A honvédelmi tárca azzal indokolta a tévések meghívását, hogy a nézők így megismerhetik az iraki misszióban részt vevő magyar katonák hétköznapjait.
Vágólapra másolva!

Magával vinné Fábry Sándort iraki útjára Szekeres Imre honvédelmi miniszter, de azt egyelőre nem tudni, hogy a showman igent mondott-e a meghívásra. A tárca sajtóosztálya az [origo] kérdésére ezt azzal indokolta, hogy Fábry Sándor és más ismert televíziós újságírók segítségével új oldaláról szeretnék bemutatni a nézőknek az Irakban szolgáló magyar katonák mindennapjait.

A HavariaPress hírügynökség információi szerint a meghívottak között van Friderikusz Sándor is, ezt azonban a tévés műsorvezető irodája kérdésünkre határozottan cáfolta, mint mondták, szó sem volt arról, hogy Friderikusz Irakban utazna. A minisztérium nem árulta el, kik mondtak igent a felkérésre, mert még folynak az egyeztetések a kiutazásról.

Jelenleg összesen 15 magyar katona teljesít szolgálatot Irakban, ők NATO-kötelékben kiképző tiszti feladatokat látnak el. Biztonsági okokra hivatkozva a Honvédelmi Minisztérium arról nem adott tájékoztatást, hogy a küldöttség hány főből áll majd, és az ismert tévések mellett kik tagjai még a delegációnak. Az [origo] szerette volna megkérdezni Fábry Sándort is a tervezett iraki útról, de nem volt elérhető.

A Honvédelmi Minisztérium arra is felhívta a figyelmet, hogy Szekeres Imrét már több olyan külföldi helyszínre elkísérték újságírók, ahol magyar katonák teljesítenek szolgálatot, így például Afganisztánba, vagy Koszovóba. Indoklásuk szerint a magyar közvélemény így hitelesen tájékozódhat arról, hogy Magyarország milyen komoly feladatokat vállal a missziókban a NATO és az Európai Unió tagjaként.