A halott ügyvéd fia nem tud Prikkelékről

Vágólapra másolva!
A kiégett autójában holtan talált Fejér megyei ügyvéd fia nem tud róla, hogy a férfi kapcsolatban állt volna az eltűnt mezőszilasi házaspárral. A halálesetet az egyik napilap összefüggésbe hozta a Prikkel házaspárral, de az ügyvéd fia szerint a két ügy csak a kiégett gépkocsik miatt hasonlít egymásra. A Prikkel házaspár kiégett terepjárójában talált csontokat még vizsgálják a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Holtan találtak egy férfit január 4-én kiégett autójában, Fejér megyében. Az első vizsgálatok eredménye szerint az áldozat, Fekti Antal ügyvéd, még élt akkor, amikor a kocsi lángra lobbant. A rendőrség azt feltételezi, hogy öngyilkosság történt, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője azt mondta, hogy közigazgatási eljárás keretében nyomoznak, és már a helyszínen kizárták, hogy gyilkosság történt volna.

A különös halálesetet a Népszava összefüggésbe hozta a december 29-én eltűnt mezőszilasi házaspár ügyével, akiknek kiégett terepjárójában csontokat talált a rendőrség. A lap - az ügyvéd feleségére hivatkozva -, azt írta, hogy az elhunyt férfi a Prikkel házaspár ügyvédje volt. Ezt azonban Fekti Antal ügyvéd fia az [origo]-nak nem erősítette meg.

"Nem tudunk róla, hogy az édesapám dolgozott-e a Prikkel házaspárnak. Várjuk a rendőrségi vizsgálat végét, nem kezdtünk magánnyomozásba" - mondta az [origo]-nak Fekti Ákos, az elhunyt ügyvéd fia. Szerinte egyetlen párhuzam a két eset között, hogy édesapjának és az eltűnt házaspárnak is kiégve találták meg az autóját. A rendőrségi feltételezésre, hogy édesapja öngyilkos lett, azt mondta, hogy nem tud róla, hogy édesapját az utóbbi időben olyan trauma érte volna ami miatt megfordult volna a fejében az öngyilkosság gondolata.

A december 29-én eltűnt Prikkel házaspárnak szintén január 4-én találták meg kiégett autóját. A terepjáróban csontokat is találtak, ezeknek a vizsgálata még nem fejeződött be. A házaspár a Fejér megyei Mezőszilasról tűnt el, keresésüket már másnap nagy erőkkel kezdte meg a rendőrség. A rendelkezésre álló adatok és a körülmények már akkor azt valószínűsítették, hogy bűncselekmény áll az eltűnés hátterében. A házaspár eltűnésével összefüggésben már hat férfi van előzetes letartóztatásban, ellenük emberölés gyanújával folyik eljárás. A Fejér megyei rendőrség szóvivője szerint bonyolult ügyről van szó, addig pedig nem közölnek további részleteket, amíg a nyomozás le nem zárul.

Azzal kapcsolatban, hogy az elhunyt ügyvéd és a házaspár között lehetett-e kapcsolat, a rendőrségi szóvivő azt mondta, hogy nem találtak erre utaló információt.