A kórházreform ellen tüntetett a Fidesz

Vágólapra másolva!
Az újpesti Károlyi Sándor Kórháznál tüntettek szombaton az intézményt érintő várható megszorítások ellen. A Fidesz által szervezett demonstráción körülbelül 100, többnyire idős ember vett részt.
Vágólapra másolva!

A Fidesz újabb úgynevezett kórházmentő demonstrációt tartott szombaton. Az újpesti Károlyi Sándor Kórház előtt mintegy százan tiltakoztak az intézményben várható megszorítások ellen.

"Kormányzati szinten reformot hazudnak, de ami történik, az nem reform, hanem az egészségügyi rendszer szétverése és széthordása" - fogalmazott Wintermantel Zsolt, a Fidesz fővárosi képviselője.

Az ellenzéki politikus többnyire idős emberekből álló hallgatósága előtt arról beszélt, hogy a kormány feláldozza a magyar emberek egészségügyi ellátását a rossz költségvetési politika oltárán.

Pesti Imre, a Fővárosi Önkormányzat Egészségügyi Bizottságának alelnöke, a kormány egészségügyi reformja miatt tavaly indított demonstráció-sorozat főszervezője szerint "a kormány brutális intézkedései miatt nagy valószínűséggel bezárás várhat a Károlyi kórházra". Pesti azt mondta: 30-40 százalékos ágyszámcsökkentés és az urológiai osztály megszüntetése is fenyegeti az intézményt.

"Ez nemcsak újpesti ügy, hiszen a régió településeiről is tízezrek veszik igénybe az intézmény szolgáltatásait" - jelentette ki a politikus, aki azt állítja: az egészségügyi tárca célja az, hogy több kórházi ingatlant is eladásra kínáljanak külföldi vevőknek.