Napokig vizsgálhatják a kocsiban talált csontokat

Vágólapra másolva!
Emberölés gyanújával nyomoz a rendőrség a mezőszilasi házaspár eltűnése ügyében, miután megtalálták kiégett autójukat. A kocsiban talált csontokról ugyanakkor csak napok múlva állapíthatják meg hivatalosan, hogy valóban a házaspár maradványairól van-e szó.
Vágólapra másolva!

Soron kívüli szakértői vizsgálatot kért a Fejér Megyei Rendőrfőkapitányság azoknak a csontoknak az ügyében, amelyeket a december 29-én eltűnt mezőszilasi Prikkel házaspár kiégett autójában találtak csütörtökön. A rendőrség szóvivője, R. Szabó Ágnes az [origo]-nak elmondta, akár napokba is telhet, mire a szakértők megállapítják, a házaspár maradványairól van-e szó.

Úgy tűnik, a rendőrség arra számít, hogy igen, az ügyben csütörtökön őrizetbe vett újabb két embert ugyanis már emberöléssel gyanúsítják. A korábban őrizetbe vett személyek esetében is valószínű, hogy erre módosítják a gyanúsítás alapját.

A szóvivő arról nem kívánt tájékoztatást adni, hogy a gyanúsítottak milyen viszonyban vannak egymással, illetve hogy fűzte-e őket valamilyen kapcsolat az eltűnt házaspárhoz, és ha igen, akkor milyen jellegű. Egyelőre annyit tudni, hogy az első körben őrizetbe vett négy személy között van egy 25 éves mezőszilasi férfi és apja, valamint két enyingi férfi. Őket már mind előzetes letartóztatásba helyezték, bár egyik gyanúsított fellebbezett a bíróság döntése ellen.

Forrás: police.hu

Az [origo] tudósítójának korábban a falubeliek arról beszéltek, hogy a házaspár eltűnésének hátterében egy kölcsönügylet állhat. A szóbeszéd szerint Prikkelék 10 millió forintos kölcsönt adtak egy falubelinek, aki állítólag pénteki eltűnésük előtt jelezte, hogy törlesztené a kölcsönt, Prikkelék ezért ültek autóba és indultak a férfi háza felé - állítja néhány helybelii. A jómódú házaspár három, elsősorban szállítmányozással foglalkozó cégben érdekelt, akad, amelyiknek fiúk is tagja. A Fejér megyei rendőrség szóvivője nem kívánt reagálni a faluban terjedő híresztelésekre. A szóvivő pénteken is tartotta magát ehhez. Azt mondta, a rendőrségnek vannak elképzelései, de azok nem nyilvánosak.

A mezőszilasi Prikkel házaspárt december 29-én délután látták utoljára a Fejér megyei faluban, azóta nem adtak életjelet magukról. Családjuk hiába próbálta hívni őket mobiltelefonjaikat kikapcsolták. A 43 férfi és vele egykorú felesége Mercedes terepjárójukkal együtt tűnt el, ezt a járművet találták meg csütörtökön a rendőrök.

Az autót Fejér megye délnyugati részén, Igar község határában egy, a terepet alaposan nem ismerő ember számára szinte felfedezhetetlen völgykatlan fákkal borított, 10-15 méteres domboktól körülvett "öblében", egy tisztáson gyújtották fel. Az odáig vezető, 5,6 kilométeres mezei út vagy inkább csapás a csütörtöki, péntek reggeli eső után személy- és tehergépkocsival járhatatlan volt. Az újságírók rendőrségi terepjárókkal, tengelyig érő sárban jutottak el a helyszínre.