A többség jó egészségben érzi magát

Vágólapra másolva!
A magyarok többsége teljesen egészségesnek érzi magát. Sokan azonban nem tesznek túl sokat azért, hogy ez így is maradjon - derül ki a MASMI Hungary közvélemény-kutatásából, amelyet a Népszabadság ismertet. A felmérés szerint az emberek közel harmadának vannak egészségügyi problémái.
Vágólapra másolva!

Teljesen egészségesnek érzi magát az aktív korú (18-64 éves) felnőtt lakosság 37 százaléka. Az emberek körülbelül 35 százaléka néha kap el valamilyen betegséget, de alapvetően jól van. Kisebb-nagyobb mértékű betegségről 28 százalék számolt be - írja a Népszabadság a MASMI Hungary közvélemény-kutató felmérése alapján.

A férfiak közül többen tartják egészségügyi állapotukat jónak vagy nagyon jónak, mint a nők (előbbiek 76, utóbbiak 69 százaléka). Az idősebbek közül pedig jóval kevesebben (10 százalék) elégedettek egészségi állapotukkal, mint a fiatalabb felnőttek (61 százalék). Komoly különbség van az iskolai végzettség tekintetében is: a legmagasabb végzettségűek 79, az alacsonyabb végzettségűek 55 százaléka érzi magát egészségesnek.

A felmérésből kiderül az is, hogy a az embereknek csak kis hányada végez rendszeres egészségmegőrző tevékenységet, figyel az egésézséges táplálkozásra. Ezek inkább a nőkre jellemzőek. A felnőttek 56 százaléka semmilyen sporttevékenységet nem folytat, ötödük kisebb-nagyobb rendszerességgel sportol. Elsősorban fociznak, úsznak, futnak, kerékpároznak.