Az ingázó autósokon segítene Orbán

2006.01.25. 8:45

Csökkenteni kell azok terheit, akik gépkocsijukat munkába járásra, megélhetésükhöz használják - jelentette ki Orbán Viktor kedden Szentesen, évértékelő fórumsorozatának negyedik állomásán. Az MSZP szóvivője Orbán ígéreteit Guiness-rekordkísérletnek nevezte.

A Fidesz elnöke szerint a személygépkocsi fönntartása szinte luxusszámba megy, ugyanakkor a gépkocsi bizonyos színvonal alatt nem luxus, hanem munkahely, megélhetés, ezért ennek a költségeit jelentősen csökkenteni kell. Azok, akik vidéken, kis településen a gépkocsihasználat magas díja miatt érzik elzárva magukat a munkahelyektől, számíthatnak ránk - ígérte Orbán.

Arról is beszélni kell, miért engedjük, hogy újabb és újabb bőrt húzzanak le rólunk a nagy nemzetközi cégek, miért hagyjuk, hogy megsarcoljanak bennünket külföldiek a saját hazánkban - mondta Orbán Viktor. Szerinte ez ellen a kormány úgy léphet föl, ha megpróbál versenyt létrehozni vagy, ha fenntartja a hatósági ármegállapítás eszközét.

Nyakó István, az MSZP szóvivője a Fidesz újabb kampányígéreteit Guiness-rekordkísérletnek nevezte. A szóvivő szerint az ellenzéki párt próbálja minél többször elmondani egy nap ugyanazt a képtelenséget. Rontja a produkció hitelességét, hogy az ügyben megszólaló politikusok, a 10 százalékpontos tb-csökkentés eredményeképpen, hol 140 ezer, hol 200 ezer új munkahelyről beszélnek - tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ CIKK