Lezárták a nyomozást a törökbálinti robbanás ügyében

2006.01.25. 16:42

Lezárta a nyomozást a rendőrség a törökbálinti petárdaraktár-robbanás ügyében. A rendőrök szerint a raktárban a legelemibb biztonsági szabályokat sem tartották be.

A vizsgálat azt is megállapította, hogy a munkások éppen petárdát akartak készíteni, amikor a robbanás bekövetkezett - hangzott el a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság (PMRFK) szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Mint az ismert, 2004. augusztus 5-én robbanás történt a törökbálinti volt Mechanikai Művek területén lévő pirotechnikai raktárban. A sorozatos robbanások következtében a Pyro-Technik Kft. három munkatársa életét vesztette.

A rendőrség az ügyet vádemelési javaslattal kedden megküldte a Pest Megyei Ügyészségnek - mondta Szabó Jenő ezredes, a PMRFK bűnügyi igazgatója. Tájékoztatása szerint T. Ferenc ügyvezető igazgatót, T. Ferenc műszaki igazgatót és K. Zoltán üzemeltetési igazgatót egy rendbeli, több ember halálát okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével és egy rendbeli robbanóanyaggal visszaélés bűntett elkövetésével gyanúsítja a rendőrség.

Mindkét cselekmény büntetési tétele 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztés. A cég peremartoni egységének ügyvezetőjét, L. Gábort robbanóanyaggal való visszaéléssel gyanúsítják.

KAPCSOLÓDÓ CIKK