Ujjakat tépett le, és tüzet okozott a petárdázás

2006.01.01. 12:32

Sajóbábonyban egy féri három uját vesztette el, Mezőkövesden egy gyerek a szemén sérült meg petárdáktól. Ugyancsak Miskolcon bútorokat gyújtottak meg ablakon berepülő tüzijátékok. A fővárosban 750 petárdát folgaltak le egy férfitől. A rendőrök országszerte 44 feljelentést tettek petárdázás miatt, az ORFK szóvivője szerint ugyanakkor nagyságrendekkel kevesebb eset volt, mint az elmúlt években.

Súlyos sérüléseket is okozott szilveszter éjjelén a petárdázás Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Sajóbábonyban egy férfi kezében robbant fel a petárda, ezért három ujját amputálni kellett, Mezőkövesden egy 12 éves fiú a szemén sérült meg súlyosan a tűzijátéktól - közölte Kompoltiné Jakab Ilona a megye rendőr-főkapitányság szóvivője. A katasztrófavédelmi ügyelet szerint Miskolcon két lakás bútorzata gyulladt ki a nyitott ablakon berepült tűzijátéktól, kisebb kár keletkezett.

A rendőrség összesen 44 feljelentést tett petrádázás miatt az elmúlt 24 órában, és összesen 1400 illegális pirotechnikai eszközt foglaltak le - közölte az ORFK szóvivője vasárnap. Garamvölgyi László nagyságrendekkel kevesebb petárdázás volt, mint az elmúlt években. Összesen hét sérülés történt petrádázás miatt, ebből a két említett eset súlyos.

A fővárosban például 750 petárdát találtak egy férfinél. A 23 éves nagytarcsai férfire a IX. kerület, Boráros téren figyeltek fel a rendőrök, mert petárdázott. Igazoltatásakor került elő a nagy mennyiségű pirotechnikai óeszköz. A rendőrök elkobozták a petárdákat és feljelentést tettek a férfi ellen.

Az ORFK szóvivője szerint 101 baleseti helyszínen kellett intézkedniük a rendőröknek, egy halálos kimenetelú, 6 súlyos és 12 könnyű sérüléses baleset volt. Ez azonban lényegesen kedvezőbb egy átlagos téli hétköznap statisztikájánál, amikor a 150-et is elérheti a balesetek száma.

KAPCSOLÓDÓ CIKK