Ónos eső miatt csúsznak az utak

2006.01.01. 10:41

Az éjjeli ónos eső miatt nagyon csúsznak az utak Budapesten. A mellékutcákban lakóknak azt tanácsolják, hogy lehetőleg ne induljanak útnak autóval.

Hajnali két órakor elkezdett esni az ónos eső és az eső a fővárosban, és rendkívüli mértékben odafagyott a még nem kezelt utakra - közölte Szegedi Péter, a Fővárosi Közterület-fenntartó Részvénytársaság szóvivője vasárnap reggel. A buszok ugyanakkor kivétel nélkül el tudtak indulni az év első napján. A főváros térségében kisebb-nagyobb intenzitással azóta is esik, és a csapadék ráfagy az utakra.

A társaság gépei kivonultak a főútvonalakra, hidakra, felüljárókra és a lakosság köz- és egészségügyi ellátásához szükséges mellékútvonalakra. A szóvivő nagyon fontosnak nevezte a járdák síkosságmentesítését, és kérte a lakosságot annak elvégzésére.

A közterület-fenntartó arra is kéri a lakosságot, hogy aki teheti és mellékutcában parkol, most ne induljon útnak autóval, mert bárhova becsúszhat.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. reggel hattól kézi hómunkásokat vesz fel a kerületi szolgáltatási csoportoknál a közjárdák, közlépcsők síkosságmentesítésére, hogy a gyalogosbaleseteket elkerüljék.