Kislányok az év első babái

2006.01.01. 10:28

Az első hírekkel ellentétben nem a fővárosban, hanem Miskolcon született az első idei baba. Szamkó Dominika Valéria nulla óra tizenöt perckor jött a világra. Az első fővárosi baba öt perccel később született meg.

Az újév első babája nem a fővárosban, hanem Miskolcon született nulla óra tizenöt perckor. Hártó György, a diósgyőri kórház igazgató főorvosa szerint az újszülött kislány és egészséges. Szamkó Dominika Valéria 2550 grammal és 50 centiméterrel jött világra, édesanyja is jól van. A kicsi a család első gyermeke, spontán szüléssel jött a világra - mondta.

A második baba öt perccel később született meg a fővárosban, Szent Margit Kórházban született nulla óra húsz perckor. Az intézmény szülészeti osztályának munkatársa szerint "Pici baba, de egészséges". A 2250 gramm súlyú, 48 centiméteres Horváth Tünde Rozália és 29 éves anyukája egyaránt jól van. A mamát szombaton késő este mentő vitte kórházba, és a magzatot császármetszéssel segítették világra. A kislánynak már három testvére van. Az újszülöttnek Göncz Kinga ifjúsági, családügyi, szociális és esélyegyenlőségi miniszter adta át az első babakötvényt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK