Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Tarlós rendőri tanácsra nem várja Demszkyt

Vágólapra másolva!
A rendőrség nem tud teljes garanciát vállalni a tér védelmére, ezért Tarlós István inkább lemondta a keddre tervezett Vörösmarty téri vitát, ahová Demszky Gábort is meghívta. Bár a főpolgármester a sajtóban már jelezte, hogy nem megy el a Vörösmarty térre, Tarlós István ennek ellenére azt tervezte, hogy a téren várja Demszkyt.
Vágólapra másolva!

Tarlós István független, a Fidesz által is támogatott főpolgármester-jelölt egyeztetett Gergényi Péter budapesti rendőr-főkapitánnyal, és az ő javaslatára lemondta a szeptember 26-ra, a Vörösmarty térre tervezett nyílt vitát, amelyre korábban Demszky Gábor főpolgármestert is meghívta - közölte Tarlós sajtófőnöke szombaton.

A közlemény szerint Gergényi Péter főkapitány felhívta a figyelmet arra, hogy a rendőrség nem tud teljes garanciát vállalni a tér védésére.

Tarlós István a héten levélben kérte Demszky Gábor főpolgármestert, hogy a listavezetők szeptember 26-i televíziós vitáján túl, ugyanazon a napon vegyen részt a Vörösmarty téren, egy nyilvános Tarlós-Demszky vitán is.

Demszky Gábor a sajtóban már jelezte, hogy nem megy el a Vörösmarty térre, ezt azonban hivatalosan nem közölte Tarlóssal, aki ezért azt tervezte, hogy a téren várja Demszky Gábort. Tarlós István még műsorvezetőt - Havas Henriket - is szervezett arra az esetre, ha Demszky mégis elmegy a térre.

A vitán kívül a programban művészek szerepeltek volna és Tarlós István is beszédet mondott volna - tudtuk meg a főpolgármester-jelölt sajtófőnökétől. Szűcs Somlyó Mária azt is hozzátette, hogy Tarlós István továbbra is szívesen vitázna kettesben Demszky Gáborral, várja, hogy erre a főpolgármester is hajlandóságot mutasson.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről