Tesztelik éjszakánként a Combinókat

Vágólapra másolva!
Szerda éjszakától indítják újra próbajáratokra a Combino villamosokat a Nagykörúton.  Ha a tesztelések sikeresek lesznek, szombaton és vasárnap már az utasok is használhatják a járműveket, amelyeket nem sokkal üzembe állítás után vontak ki a forgalomból.
Vágólapra másolva!

Aba Botond a BKV Zrt. vezérigazgatója kedden este nyilatkozott arról, hogy a terveik szerint üzemszerűen szeptember 4-től, hétfőtől szállítanak utasokat az új nagykörúti villamosok, és várhatóan szeptemberig befejeződik a villamosok felsővezetékének "beszabályozása" Dél-Budán.

Szeretnék, ha a következő napok próbái alatt minden lehetséges hiba "előjönne" a Combinókon, hiszen törekszenek arra, hogy a kockázatot nullára csökkentsék, még akkor is, ha a teljes kockázatmentesség aligha érhető el. A Siemens cég augusztus elején hívta vissza a villamosokat az ajtók záródási problémái miatt, a cég dolgozói azóta átvizsgálták és átalakították mind a nyolc forgalomba helyezhető járművet.

Az üzemi próbák és a BKV belső ellenőrzései sikerrel zárultak - mondta a BKV vezetője, aki szerint a cég által előírt 200 kilométeres próbafutást mindannyiszor újraindították, ha egy szerelvénynél meghibásodást észleltek. Jelenleg a próbák alapján már mind a nyolc szerelvény üzembiztos és forgalomképes.

Budapesten már 15 Combino van, közülük nyolc esett át a próbákon, a többit még a közlekedési felügyelet ellenőrzi. A 36 milliárd forintért vásárolt 40 új Combino összes szerelvénye a tervek szerint a jövő év első felében áll forgalomba - mondta el Aba Botond.

[origo]/MTI