Demszky és Tarlós is leadta ajánlószelvényeit

Vágólapra másolva!
Elsőként Tarlós István, a Fidesz által támogatott független főpolgármester-jelölt adta le ajánlószelvényeit kedden délben, a szükséges 7035 helyett 21941 darabot. Néhány órával később pedig Demszky Gábor SZDSZ-es főpolgármester-jelölt 23677 ajánlószelvényt adott le.
Vágólapra másolva!

Tarlós István és Demszky Gábor is leadta főpolgármester-jelölti ajánlószelvényeit kedden. Tarlós 21941, Demszky 23677 ajánlószelvényt adott le. Brutóczky László, a Fővárosi Választási Iroda munkatársa közölte: három nap áll a rendelkezésükre az ajánlószelvények érvényességének ellenőrzésére.

"Ezen a választáson én szeretnék mindenben első lenni, így az ajánlócédulákat is elsőként akartam leadni, ami sikerült is" - mondta a távirati iroda megkeresésére Tarlós István, akit többek között a Fidesz és a KDNP is támogat. Hozzátette: meglepően nagy számban adtak le még szocialista képviselők is ajánlócédulát a számára.

Demszky Gábor főpolgármester újságírók előtt, délután adta le ajánlószelvényeit. Közölte, hogy mostantól kezdve már szisztematikusan nem gyűjtenek ajánlószelvényeket, mert nem akarják túlgyűjteni cédulákat és nem akarják más jelöltektől elvenni a lehetőséget.

A főpolgármester-jelölt állításához 7035 érvényes ajánlószelvény szükséges. A jelöltállítás végső határideje szeptember 8.