Tűzoltók haltak meg a műszaki egyetem pincéjében

Vágólapra másolva!
Három tűzoltó életét vesztette, további hét tűzoltót súlyos füstmérgezés miatt kórházba szállítottak, miután a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem pincéjében egy lőtéren tűz keletkezett - közölte a Fővárosi Tűzoltó Parancsnokság szóvivője kevéssel éjfél után a helyszínen újságírókkal.
Vágólapra másolva!

Három tűzoltó állapota életveszélyes, négy tűzoltó pedig súlyos füstmérgezést szenvedett - mondta Molnár Péter. Közölte azt is, hogy három civil kisebb füstmérgezést kapott, őket a mentők a helyszínen ellátták, kórházba szállításukra nem volt szükség.

A tűz eddig tisztázatlan körülmények között keletkezett. A tűz oltására a legmagasabb, ötös kiemelt riasztással érkeztek a tűzoltók a helyszínre. Huszonöt tűzoltóautóval mintegy 130 tűzoltó vonult ki és próbálja megfékezni a pincében keletkezett tüzet.

Molnár Péter tájékoztatása szerint a lőtéren keletkezett tüzet a riasztást követően mintegy négy óra múlva még mindig nem sikerült eloltani, mivel a sűrű füst miatt a tűzoltók a tűz fészkét még nem tudták megközelíteni.