Megválik két alelnöktől a rádió új vezetője

Vágólapra másolva!
Such György, a Magyar Rádió új elnöke megválik a gazdasági és az igazgatásszervezési alelnökeitől. Hollós János augusztustól ismét vezető szerkesztő lesz, míg Gőblyös István valószínűleg nem marad a közszolgálati médiumnál.
Vágólapra másolva!

Nem tart igényt Gőblyös István gazdasági és Hollós János igazgatásszervezési alelnök munkájára augusztus elsejei hivatalba lépése után a Magyar Rádió múlt héten megválasztott elnöke, Such György.

Such kedden megerősítette az MTI erre vonatkozó, intézményi forrásokból származó értesülését. Elmondta, hogy múlt pénteken külön-külön közölte döntését a két alelnökkel, akiknek megbízatása egyébként az új elnök munkába állásáig szól.

A megválasztott elnök közölte, hogy Hollós János ismét vezető szerkesztő lesz a rádiónál. Hollós kedden csak annyit mondott az MTI-nek, hogy beszélt ugyan Such Györggyel, de a történtekről nem kíván nyilatkozni, mivel az "egy nem nyilvános beszélgetés volt".

Gőblyös István - aki nincsen munkaviszonyban a közszolgálati médiumnál - úgy nyilatkozott: a múlt pénteki megbeszélésen "nem merült fel", hogy a Magyar Rádiónál maradna.