Megtalálták a gázoló kamionost

Vágólapra másolva!
A rendőrök megtalálták azt a lengyel kamionsofőrt, aki kedden délután halálra gázolt egy gyalogost Budapesten, a XV. kerületben, az M3-as autópálya kivezető szakaszán, majd segítségnyújtás nélkül továbbhajtott.
Vágólapra másolva!

A gázoló fehér pótkocsit vontató kamion a balesetet követően megállás nélkül továbbhajtott, ezért az M3-as autópályán, illetve a fővárosi utakon minden kamionost ellenőriztek. A gyanúsítottat végül az autópálya 84. kilométerszelvényében vették észre a rendőrök, majd kiterelték a nagyfügedi pihenőhöz. Ezt követően az Autópálya Rendőrség munkatársai értesítették a budapesti rendőröket, s átadták nekik a feltartóztatott kamionost - közölte Lukács Anita, az Autópálya Rendőrség helyettes szóvivője.

Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese kedden este elmondta: a budapesti rendőrök vittek magukkal egy tanút is, aki felismerte a lengyel kamionsofőrt. A lengyel sofőrt őrizetbe vették, ellene segítségnyújtás elmulasztásának megalapozott gyanúja miatt indult eljárás - tette hozzá.