Csökkentené a BKV-vezér prémiumát Demszky

Vágólapra másolva!
Elfogadhatatlannak tartja Demszky Gábor, hogy a Nagykörúton egymás után többször is leszakadt a villamos vezetéke. A főpolgármester szerint tervezési hiba történt, ezért azt javasolja, csökkentsék a BKV vezetőjének prémiumát.
Vágólapra másolva!

A főpolgármester Aba Botond, a BKV vezérigazgatójának prémiumcsökkentését javasolja a nagykörúti villamosok sorozatos üzemzavarai miatt. Demszky Gábor erről csütörtökön, a Klubrádió Plenáris ülés című műsorában beszélt.

Demszky azt mondta, megvizsgálják, ki a felelős azért, hogy rövid időn belül tízszer állt le a forgalom a nemrég felújított pályán. A BKV vezetőjének prémiumcsökkentését a városüzemeltetési bizottság elé fogja terjeszteni, mert mint fogalmazott: "túl rövid idő alatt, túl sok volt a meghibásodás, tehát itt mindenképpen emberi hiba is történt a tervezés során".

Demszky Gábor korábban már bejelentette, a sorozatos nagykörúti felsővezeték-meghibásodások miatt vizsgálatot rendelt el. "Tessék olyan rendszert tervezni, ami alkalmas arra, hogy egy ilyen átmeneti időszakot is kezeljen!" - mondta.