Meghalt az egyik sérült tűzszerész

Vágólapra másolva!
Műtét közben belehalt sérüléseibe az egyik katonai tűzszerész, aki egy aknaismereti foglalkozáson történt robbanásban sérült meg kedd délelőtt Szolnokon. A robbanás másik két sérültjét a fővárosi honvéd kórházba szállították. A baleset oka egyelőre ismeretlen, gyakorlat közben ugyanis a katonák nem használhatnak éles robbanószert.
Vágólapra másolva!

Megsérült kedd délelőtt egy gyakorlaton három katonai tűzszerész Szolnokon, a Magyar Honvédség kiképző központjában - közölte a Honvédelmi Minisztérium. A honvédelmi tárca [origo]-hoz is eljuttatott közleményében az áll, hogy aknaismereti foglalkozást tartottak a Nemzetközi Megfigyelői Tanfolyam résztvevőinek. A robbanás a foglalkozás alatt, eddig ismeretlen okokból következett be.

"A műtét közben meghalt a Magyar Honvédség szolnoki béketámogató kiképző központjában délelőtt bekövetkezett robbanás egyik sérültje" - közölte kedd délután Isaszegi János mérnök-vezérőrnagy, a MH vezérkarának műveleti főcsoportfőnöke. Az elhunyt, K. Róbert őrnagy a tűzszerész raj parancsnoka volt, őt a robbanás helyszínéről szállították a szolnoki kórházba. A robbanás másik két sérültjét a központi honvéd kórházba szállították.

Hajdú Gábor ezredes, a tűzszerész alakulat parancsnoka elmondta: értetlenül állnak a történtek előtt, mivel nem tudják, mi és miért robbant fel. Az aknák felismerésére szolgáló imitált aknamezőn ugyanis nem használnak éles robbanószert. A tűzszerészek azért érkeztek a szolnoki kiképző táborba, hogy aknaismereti foglalkozást tartsanak.

[origo]/MTI