Óvodások busza ütközött betonszállítóval

Vágólapra másolva!
Betonszállítóval karambolozott egy óvodásokat szállító busz Kecskeméten. Az ütközés miatt a betonszállító felborult, a busz pedig nekiment egy villanyoszlopnak. A gyerekek között egy súlyos sérült van, a többiek könnyebb sérüléseket szenvedtek. Az óvodásokat éppen egy ismeretterjesztő foglakozásra vitték egy bérelt busszal a városi planetáriumba.
Vágólapra másolva!
Fotó: MTI
Fotó: MTI

Óvodásokat szállító busz és egy betonszállító karambolozott Kecskeméten. A busz nem adta meg az elsőbbséget és nekiment a betonszállítónak - mondta az [origo]-nak Bornemissza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A buszon 17 gyerek utazott, mindegyikőjüket kórházba szállították, egy súlyos sérült van közöttük - mondta a rendőrség sajtófelelőse. A balesetben két felnőtt szenvedett súlyos sérüléseket.

Négy gyereket vettek fel az osztályra, egy kisgyermek szenvedett súlyos, de nem életveszélyes sérülést - közölte a megyei kórház délután. A többi három gyereknek fejsérülése van, őket ellátták, de megfigyelésre még az osztályon maradnak. Horváth Attiláné, a megyei kórház szóvivője elmondta, hogy a súlyosan sérült kisgyereknek a lábszárcsontja tört el.

A felnőttek közül két óvónőt is a megyei kórházba vittek a mentők, de ők is hazamehettek. Egy óvónőt és a tehergépkocsi sofőrjét a kecskeméti repülőkórházban látták el kisebb sérüléseik miatt, de már hazaengedték őket, a busz vezetője csonttörés miatt még kezelik.

Kapásné Pusztai Edit, az óvoda igazgatója elmondta, hogy a gyerekeket az intézmény melletti útkereszteződésben érte a baleset. Az óvodásokat három kísérővel, ismeretterjesztő foglakozásra vitték volna a bérelt busszal, a város másik részében lévő planetáriumba.