Eloltották a siroki lőszerraktárat

Vágólapra másolva!
Eloltották a lőszerraktárban keletkezett tüzet a Heves megyei Sirokon, jelenleg az utómunkálatokon dolgoznak a tűzoltók - közölte a katasztrófavédelem kedden este.
Vágólapra másolva!

Kis kaliberű, puskába való, lőporral töltött lőszereket szereltek szét abban a siroki raktárépületben, amelyben délután tűz keletkezett, majd robbanássorozat történt. Az épületben néhány tonna lőszert tároltak - mondta Károly György, a csarnokot üzemeltető MFS 2000 Rt. vezérigazgatója.

A tűzfészket mintegy 0,5-1 kilométeres körzetben a hatóságok lezárták, ugyanis a felrobbanó lőszerek és repeszdarabok szerteszét röpködtek a csarnok körzetében. A tűzoltók csak lassan tudtak közel kerülni a tűzfészekhez, mert először vízsugárral le kellett hűteni az épület környékét. Az oltásban 55 tűzoltó és katasztrófavédelmi szakember vett részt, egységek érkeztek a helyszínre az Eger mellett Mezőkövesdről, Salgótarjánból, Ózdról és Gyöngyösről is.

A vezérigazgató közlése szerint személyi sérülés nem történt, ugyanakkor egy a közelben tartózkodó hölgy könnyebb sérülést szenvedett, amikor menekülni kezdett a robbanások elől. A tűz keletkezésének oka egyelőre nem ismert, ennek kiderítése további vizsgálatokat igényel - mondta a vezérigazgató. Hozzátette, hogy terveik szerint szerdán már folytatódik a munka a gyár területén.

Sós Tamás, a Heves Megyei Védelmi Bizottság elnöke szerint a kárelhárítás olajozottan folyik, a tűzoltás és a helyszínbiztosítás az előre meghatározott tervek alapján történt.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője korábban azt közölte: a jelzés 15 óra 20 perckor érkezett a tűzoltókhoz, hogy a településhez közeli ipari létesítményen belül egy hatszáz négyzetméteres lőszerraktár ég.