Kilép az MDF-ből a párt somogyi elnöke

Vágólapra másolva!
Lemondott tisztségeiről és kilépett a pártból Varga Zsolt, az MDF somogyi elnöke. Döntését azzal indokolta, hogy szerinte az MDF vezetése - így Dávid Ibolya és Herényi Károly - eltávolodott a párt tagságától, és "természetes szövetségeseiktől", választási stratégiájuk pedig csak a saját jövedelemszerzési lehetőségeiket szolgálta. A távozó megyei elnök szerint az MSZP tartja életben a pártot.
Vágólapra másolva!

Az MDF somogyi elnöke, Varga Zsolt, hétfőn bejelentette, hogy lemondott tisztségeiről és kilépett a pártból. "Tizenhat éves MDF-tagság, három- és féléves megyei pártelnökség után - korábban született elhatározásomnak megfelelően, az országgyűlési választások végeztével -, a mai napon lemondok a Magyar Demokrata Fórum Somogy Megyei Választmánya elnöki tisztségéről, országos és megyei választmányi tagságomról, továbbá kilépek az MDF-ből" - olvasható a politikus közleményében.

Varga szerint az MDF választási stratégiája megmutatta, hogy ez a "a Herényi-Dávid pártvezetés és a köréjük csoportosult becsvágyó emberek...politikai túlélését és az ebből származó jövedelemszerzés lehetőségét, valamint a Fidesz-KDNP és Orbán Viktor megbuktatását szolgálta".

"Az MDF Herényi-Dávid-féle vezetése teljesen eltávolodott a párt megmaradt tagságától, hagyományos szavazótáborától, kereszténydemokrata értékrendjétől, a katolikus és református egyháztól, a konzervatív értelmiségtől és korábbi természetes szövetségeseitől" - írta a lemondott somogyi elnök közleményében. Varga Zsolt szerint az MDF-nek az MSZP nyújtott segítő kezet, és tartja életben a fórumot, ami "a konzervatív politikát hirdető MDF-et minősíti".

"A Magyar Demokrata Fórum nem konzervatív, nem értékelvű, nem tisztakezű párt, szemben azzal, amit a pártelnök olyan büszkén hirdetett" - közölte Varga Zsolt, aki szerint ezzel a döntéssel "az utolsó legitim módon választott" szervezeti elnök távozik Somogy megyében a tisztségéből. Arra is emlékeztetett, hogy a közelmúltban lemondott tisztségéről Szomolányi István, az MDF balatonlellei és Csordás Endre, a demokrata fórum kaposvári elnöke.