Csak a kávéház egyezett Kulcsár és Kerék vallomásában

Vágólapra másolva!
Kerék Csaba, a Kulcsár-ügy másodrendű vádlottja csütörtöki bírósági meghallgatásán tagadta, hogy bűncselekményt követett volna el. Kulcsár viszont korábbi vallomásában azt állította, hogy Kerék ötlete volt a sikkasztás.
Vágólapra másolva!

Csütörtökön folytatódott a Kulcsár-ügy bírósági tárgyalása. Kerék Csabát, a sikkasztással és pénzmosással vádolt cégvezetőt hallgatták meg, aki tagadta bűnösségét. Az ügy másodrendű vádlottja azt mondta, semmilyen mértékben nem bűnös. Kerék Csaba a bíróságon arról is beszélt, hogy Kulcsárral 1998-ban került baráti viszonyba, miután egy kávéházban egy asztaltársaságba kerültek. Megismerkedésük után néhány hónappal a K&H brókercégének ügyfele lett, Kulcsár javaslatára fektetett be mintegy 10 millió forintot. A portfólió kezelését Kulcsárra bízta. Szerinte - ellentétben Kulcsár állításával - az álbróker nem szorult az ő tanácsaira.

Kulcsár Attila ugyanakkor szerdán felolvasott, de még 2004. nyarán tett vallomásában azt állította, hogy Kerék Csaba adott neki tanácsokat a sikkasztási ügyben. Az elsőrendű vádlott szerint Kerék javaslatára a K&H brókercégének ügyfelei tudta nélkül kezdték el befektetni a pénzt külföldön. Ehhez szerződéseket is hamisítottak. Kulcsár korábbi állítása szerint Kerék miatt indítottak be egy piramisjátékhoz hasonló ügyletet, mivel Kerék határidőre nem tudott fizetni, újabb és újabb összegeket kért Kulcsártól, aki, mivel hitt társának, meg is szerezte a pénzeket. Vallomásukban csak az egyezett meg, hogy mindketten úgy emlékeztek, hogy egy kávéházban ismerkedtek meg.

A Kulcsár-ügy tárgyalása szerdán kezdődött meg a Fővárosi Bíróságon. Az ügynek 22 vádlottja van, az álbróker mellett állítólagos segítői, partnerei, többek között Kerék Csaba is a vádlottak padjára került, más cégvezetőkkel együtt. Az ügyészség szerint összesen 23 milliárd forintot mozgattak a sikkasztások idején, 1998-2003 között, de a kár végül "csak" 8,3 milliárd forint lett. Sikerült azonban ebből 6,3 milliárd forintnyi vagyont zár alá venni, így a tényleges kár 2 milliárdot tesz ki.